Antalya’da tarım sigortaları eğitimi

29 January Wednesday, 2020
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Tarsim işbirliğiyle doğal afetler durumunda yapılması gerekenler, afet hasar tespit konusu ve tarım sigortalarında yaşanan son gelişmeler hakkında eğitim düzenlendi.
Antalya’da tarım sigortaları eğitimi Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Gökhan Karaca eğitim toplantısında yaptığı konuşmada; “ Doğal afetler hayatımızın bir parçası. Bilhassa tarım sektöründe hayati bir öneme sahip. Tüm sezon boyunca verilen emeklerin heba edilmesi ile sonuçlanabilen doğal afetleri engellemek mümkün değil. Ancak doğal afetlere vb. olumsuz durumlara karşı öncesi ve sonrasında alınabilecek tedbirler var. Öncesinde alınabilecek tedbirler karşılaşılacak zararın ölçüsünü azaltmaya yönelik adımlardan ibarettir. Sonrası için ise üreticilerimizin yapacağı en önemli hareket tarım sigortası yaptırmaktır” dedi.

Sigortanın genel anlamda alınabilecek tüm tedbirlere rağmen oluşan zararların poliçe dahilinde belirtilen kriterlere göre tanzim edilmesi olduğunu hatırlatan Karaca, “üreticilerin bu noktada bilinçli olmalarıyla ve bu bilinçle yaptıracakları sigorta ile zararlarının tamamıyla karşılanması mümkün olmaktadır” diye konuştu.

İl müdürlüğü olarak Antalya’nın 19 ilçesinde gerçekleştirilen çiftçi toplantılarının ve üretici ziyaretlerinin önemine dikkat çeken Karaca,  “19 ilçemizde görevli teknik personelimize, doğal afetler durumunda yapılması gerekenler ve afet hasar tespit konularında eğitim verdik. Çiftçilerimizin üretimlerinin ve geçimlerinin sürdürülebilirliği için tarım sigortası yaptırmaları hayati öneme sahiptir. Çiftçilerimizin zamanında tarım sigortası yaptırmalarını mutlaka öneriyoruz.” dedi.