Antalya kaş’ta biyolojik mücadele eğitimi

09 March Monday, 2020
Tarladan sofraya gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce eğitim faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.
Antalya kaş’ta biyolojik mücadele eğitimi Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Kaş’a bağlı Yeşilköy Mahallesinde “Biyolojik Mücadelenin Yaygınlaştırılması” eğitimi düzenlendi. Eğitim toplantısına aynı mahallede faaliyet gösteren bitki koruma ürünü bayileri ve üreticileri katıldı.

Eğitimde örtüaltı sebze üretim alanlarında görülen ve ekonomik düzeyde zarara neden olan hastalık ve zararlılara karşı kimyasal yöntemler yerine, entegre mücadelenin en önemli bileşenlerinden biri olan ;  biyolojik mücadele yöntemine dikkat çekildi.

Ayrıca biyolojik mücadele kapsamındaki uygulamalar hakkında teknik bilgi verildi ve yaygınlaştırılmasıyla ilgili farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve  üreticiden tüketiciye gıda zincirinde yer alan her kesime yönelik gerçekleştirilen  eğitimlerle; okullarda öğrencilere, tüketici bilgilendirme noktalarında vatandaşlara, kadın çiftçi ve çiftçi toplantılarıyla üretici ve bayilere kadar her kesime ulaşılarak, bölgedeki tarımın gelişmesine önemli derecede katkı sağlanıyor.