Antepfıstığı Elazığ’da yetiştirildi

15 August Wednesday, 2018
Elazığ’da yüksek rakımda ilk defa ticari değere sahip antepfıstığı üretti. Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın girişimci üreticileri destekleyeceklerini söyledi.
Antepfıstığı Elazığ’da yetiştirildi Elazığ’da yüksek rakımda ilk defa kaliteli ve ticari değere sahip antepfıstığı üretildi.

Fıstık üreticisi Mehmet Hanifi Türkay 1995 yılından beri bahçe üzerinde çalıştığını belirtti.  Antepfıstıklarının verim olarak düşük olmasına karşın kalitesinin yüksek olduğuna dikkat çeken Türkay, fıstıkların Gaziantep fıstığı ile yarışabilecek durumda olduğunu vurguladı.
 
 “Üreticimize Bakanlık desteği sürecek”

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın girişimci üreticileri destekleyeceklerini söyleyerek “İlimizde Antepfıstığı yetişmez düşüncesine rağmen merkeze bağlı Gümüşbağlar köyünde 2 bin kök fıstık ağacının bulunduğu bahçede Antepfıstığı yetiştirdi.  Üreticimizin bahçesine vereceğimiz teknik destek ile verimi arttırmayı düşünüyoruz.  Üreticimiz Mehmet Hanifi Beye emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tarım teşkilatı olarak bu tür yeniliklerin daha fazla kişiye ulaşması için yeni üreticiler ile yeni tarım alanlarında bu tür yetiştiriciliğin sayısını arttıracağız.” dedi.
 
antepfıstığı Elazığ destek