Aracısız, komisyonsuz köylü pazarı

26 February Tuesday, 2019
Bursa'da üreticilerin bahçelerinde, tarlalarında yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri aracısız, komisyonsuz bir şekilde doğrudan tüketiciye sunduğu köylü pazarları, fiyatların semt pazarlarına oranla daha ucuz olması dolayısıyla ilgi görüyor.
Aracısız, komisyonsuz köylü pazarı

Bursa'da üreticiler, bahçelerinde, tarlalarında yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri aracısız, komisyonsuz bir şekilde köylü pazarlarında doğrudan ilk elden tüketiciye sunuyor.

Onlarca üreticinin Bursa'nın farklı ilçelerinde yetişdirdiği ürünlerini getirdiği pazarlarda fiyatlar, semt pazarına göre daha uygun.

Semt pazarında kilogramı 8 lirayı bulan ıspanak üretici pazarında 5 liradan, 6 lira olan ayva 4 liradan satılırken, 7-8 liralık karnabahar 5, 8 liralık brokoli 4 liradan alıcı buluyor.

Semt pazarında demeti 2 lira olan maydanoz ve roka üretici pazarında 1, 3-4 lira olan marul da 2 liradan satılıyor.

Bursa Üretici Köylüler Kooperatif Birliği Başkanı Reşat Akyel, “Ürettiklerini rahatlıkla getirip üretici pazarlarında satıyorlar. Köylerdeki evlerini yenilediler. Daha çok çeşitlilikle üretim yapmaya başladılar. Sirke, konserve, komposto, erişte, salça gibi ev ürünleri de satmaya başladılar. Üreticiler çok memnun, biz de memnunuz. Burada üretilmeyen ürünlerin üretildiği bölgelerin kooperatifleri, dernekleri, üreticileriyle el ele verelim, ürün çeşitliliğini artıralım. Böylece fiyatlar minimuma insin, hem üretici hem tüketici kazansın. 'Tanzim satış yerleri ile üretici pazarları beraber yürüsün' denilirse biz, bunları kökünden çözmüş oluruz. Hem üretici hem de tüketici memnun olur." ifadelerini kullandı.

Tüketici de fiyatların uygunluğu ve tazeliğinden ötürü pazardan memnun olduklarını belirtti.

bursa aracısız pazar tanzim satış