“Arazi Bankacılığı Kurumsal Altyapı Çalıştayı” Bursa’da yapıldı

26 November Monday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’da düzenlenen Atıl Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması İle Arazi Bankacılığı Kurumsal Altyapı Çalıştayı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı.
“Arazi Bankacılığı Kurumsal Altyapı Çalıştayı” Bursa’da yapıldı  Haber:Bursa İl Enformasyon
Kamera : Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI
 
Tarım Arazilerinin Üretime Kazandırılması İle Arazi Bankacılığı Kurumsal Altyapı Çalıştayı Bursa’da yapıldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde, toplam 15 ilden temsilcilerin bir araya geldiği çalıştayın açılış törenine; Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayazit, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve konu ile ilgili çok sayıda uzman katıldı.

Çalıştay ile atıl durumda kalan tarım arazilerinin aktif olarak kullanımını sağlayıp, ülke ekonomisine katkı sağlanmak hedefleniyor.

Alınan kararlar mutlaka uygulanmalı

Hacı Dursun YILDIZ, Çalıştay’da alınan kararların mutlaka sahada uygulanması gerektiğine vurgu yaparak; “Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz tarafından farklı illerimizde bölge bazlı yapılacak toplantıların sonuncusu Ankara’da gerçekleştirilecek ve burada ortaya konan çalışmalar ile sahada uygulanacak olan sisteme son şekli verilmiş olacak. Bu çalışmaların raflarda kalmadan sahaya doğrudan yansıtılması gerekir.‘’ diye konuştu.

Bursa’da atıl durumda yüzde 10’luk bir arazi var

İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Bursa’da arazi veriminin çok iyi olduğunu ancak dağınık durumda ve atıl konumda olan yüzde 10’luk bir arazinin bulunduğunu ifade ederek “Bursa’da arazi yapısının çok verimli olmasına rağmen toprakların küçük parsellere ayrılmış olması, dağınık yapısıyla işlenmeyen atıl arazi miktarı yüzde 10’a yakındır. Araziler yatırım amaçlı değil kullanım amaçlı alınmalıdır. Araziler tarımsal amaçla değerlendirilmediği için ülke ekonomisine katkı sağlamadığı gibi bitki zararlıları için de barınak haline geliyor. Sürdürülebilir bir tarım için arazilerimizi yeterli büyüklükte oluşturmamız gerekiyor. İşte bunun yolu da yapılacak bu çalıştaylar neticesinde ortaya çıkacaktır.” dedi.

Tarım arazilerinin üretime kazandırılması kapsamında Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından Bursa İli genelinde farklı bölgelerde toplantılar yapılarak, alınan kararlar da sahaya uygulanacak.

Çalıştay sonrası katılımcılara sertifikaları da taktim edildi.
 
bursa çalıştay atıl arazi ekonomi