Ardahanlı üreticilere tohum desteği

12 October Thursday, 2023
Türkiye'nin dört bir yanında üreticilere yönelik tohum destekleri sürüyor. Ardahan’daki destek kapsamında 431 üreticiye 215 ton "tritikale" ve "kavılca" tohumu dağıtıldı. Dağıtılan tohumlarla hem ilde ekilmeyen tarım arazisinin kalmaması hem de üreticilerin daha fazla gelir elde etmesi hedefleniyor.
Ardahanlı üreticilere tohum desteği
Üretimin artması için Tarım ve Orman Bakanlığı tohum desteğini sürdürüyor.

Türkiye genelindeki desteklerden Ardahan’daki üreticiler de faydalanıyor. Yapılan son destekleme kapsamında ilde 31 üreticiye 215 ton "tritikale" ve "kavılca" tohumu dağıtıldı.

Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğünde yapılan tohum dağıtım töreninde konuşan Vali Hayrettin Çiçek "Devletimizin çiftçimize desteği durmaksınız sürecek. Bazı projelerimizin hayata geçmesiyle ve Ardahan platosunun suya kavuşmasıyla çiftçimiz daha fazla ürün elde etmiş olacak. Tarım ve hayvancılık çok daha karlı ve nitelikli hale geçecek. Ardahan'ın bu konuda istikbali açık. Ardahan'ın lokomotifi tarım, hayvancılık ve arıcılık olacaktır." ifadelerini kullandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz de ilde özellikle bazı ürünlerin üretiminin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını belirterek, "Bunlardan bir tanesi de bugün tritikale ve kavılca oldu. Bakanlık olarak 'Ekilmedik bir karış toprak kalmasın' sloganıyla yola çıktık. Bu bağlamda destekler sürecek." dedi.

Programın sonunda üreticilere tohum dağıtımı yapıldı.
tarım orman ardahan tohum destek