Arılar varsa yarınlar var

15 May Wednesday, 2019
Bitkilerin sürekliliği açısından en önemli görevi yöneten arılar için çocuklara yönelik bilinçlenme projesi başladı. "Arılar varsa yarınlar var" adlı projeyi TEMA Vakfı, Balparmak ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa yürütüyor.
Arılar varsa yarınlar var Arı deyip geçmeyin. Onların sayesinde bitkilerde polenleşme gerçekleşiyor ve bitkiler nesillerini sürdürüyor.
TEMA Vakfı, Balparmak ve Milli Eğitim Bakanlığı bir araya gelerek çocuklara hem arılarla ilgili hem de genel doğal bilinci aşılamak için “Arılar varsa yarınlar var” adlı projeyi hayata geçirdi.
Proje kapsamında ilkokullarda verilecek eğitimlerle, çocuklara arıların doğa ve insan için öneminin, ekosisteme katkılarının anlatılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Bu kapsamda, belirlenen 30 ildeki ilkokullarda eğitim programı uygulanacak. Eğitimlerde, çocuklara dünyadaki bitkilerin yüzde 80'inin polenini doğaya dağıtarak, yaşamın çeşitliliğinde büyük bir görev üstlenen arıların yarınlarımız için önemi anlatılacak.
İstanbul’daki proje tanıtım toplantısında konuşan Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak “Arılar aslında minicik kanatlarıyla bu dünyayı yarına taşıyan muhteşem varlıklar. Bu muhteşem varlığın yarınımızı koruması için bizim de arıların yarınını korumamız gerekiyor. Biliyoruz ki yarınlar için arılar olmazsa olmaz. Bu yüzden biz, var gücümüzle arının varlığının korunup sürdürülmesi için çaba harcıyoruz. Bunun için sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projeleri oluşturuyor, hayata geçiriyoruz.” dedi.
TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç da aynı görüşleri dile getirerek, proje detaylarını paylaştı.
Projenin yaygınlaşması için ise 20 Mayıs Dünya Arı Gününde İstanbul’da düzenlenecek bisiklet turuyla arıların izinde pedallar çevrilecek.
Ayrıca isteyen herkes proje kapsamında hazırlanan "arilarvarsa.org" internet sitesini ziyaret ederek arılarla ilgili merak ettikleri bilgilere ulaşabilecek.
 
arı koruma bilinç doğa