Av yasağı bitti, palamut tezgâhlara geldi

03 September Monday, 2018
Denizde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından Karadeniz'e açılan balıkçılar, bu sene palamut avında bolluk bekliyor.
Av yasağı bitti, palamut tezgâhlara geldi Av yasağının kalkmasıyla "vira bismillah" diyen balıkçılar, palamut avında bu sene bolluk bekliyor.

30 yıldır balıkçılık yapan Emin Yılmaz, yeni sezondan umutlu olduklarını ancak balığın azlığından dolayı üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Av sezonunun sona ermesiyle palamutun az miktarda olduğunu anlatan Yılmaz, "Barbun, mezgit ve istavrit yeni yeni tezgâhları doldurmaya başladı. Denizin sıcak olması balığa da etki yapıyor. Balığın çoğalacağını umut ediyoruz. Balık çoğalırsa halkımız ucuz balık yer. Çoğalmaz ise geçen yıl olduğu gibi halkımız da, biz de seyrederiz." diye konuştu.

Tezgâhlarda palamutun tanesinin 5 ile 10 lira arasında satıldığına dikkati çeken Emin Yılmaz, "Palamutun boyuna göre satışlar oluyor. Mezgit ve istavrit kilogramı 15 liradan, barbun ise 20 liradan satılıyor. Balık fiyatları ilk günler olmasına rağmen normal. Ancak bol balık olduğunda fiyatlar ucuzlayacaktır." ifadesini kullandı.
 
balık balıkçı av sezonu palamut