Ava giderken uçangözle avlandılar

20 May Monday, 2019
Kaçak balık avcıları drone olarak bilinen uçangözlerle yapılan denetimden kaçamadılar. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Marmara Gölü’nde kaçak avlanan balıkçıları uçangöz kameralarla tespit etti, gerekli cezayı verdi
Ava giderken uçangözle avlandılar Haber: Manisa İl Enformasyon

Su kaynaklarının, balık popülasyonunun korunması ve yaşatılması için tüm yurtta kaçak avcılıkla mücadele devam ediyor.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Marmara Gölü’nde uçangöz kullanarak yaptığı denetimlerde kaçak avcılık yapan balıkçılar tespit edildi.

Teknolojiyi verimli şekilde kullanan Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü personeli avcılığın yasak olduğu dönemde göle ağ bırakmaya çalışan balıkçıları uydu destekli insansız hava araçları ile yakaladı.

Sazlıkların arasına gizlenmeye çalışan 2 teknedeki 4 kişi hakkında “su ürünleri av yasağı döneminde balık avlamak” ve “ruhsatsız tekne ile ticari balık avcılığı yapmak” suçlarından yasal işlem uygulandı.

Manisa İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından rutin olarak denetimlerin sürekli devam etmekte olduğunu ifade eden İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “İlimiz iç sularında 15 Mart – 15 Haziran 2019 tarihleri arasında Sazangiller av yasağı sebebiyle her türlü amatör veya ticari su ürünleri avcılığı yasaktır. Bu yasakları ihlal edenler hakkında gerekli Cezai İşlemler uygulanmaktadır. Sürdürülebilir balıkçılık ve gelecek nesillerimize su kaynaklarımızın ve su ürünlerimizin sağlıklı şekilde aktarılabilmesi için bu yasaklara uymaya mecburuz. Bu nedenle de sıklıkla hem rutin denetimler yapılmakta hem de gelen ihbarlar değerlendirilerek efektif denetimler yapılmaktadır.” dedi.

Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi için vatandaşlara da önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Öztürk, “Av yasaklarına uymak, yasal limitlerin altındaki balıkları tutmamak ve satın almamak bu görevlerin başında gelmektedir. Balık türlerimizin neslini devam ettirebilmek, her daim soframızda balık görebilmek için su ürünleri mevzuatlarına ve kurallarına uyulması gerekmektedir. Biz il müdürlüğü olarak bu konudaki görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmekte ve denetimlerimize devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.
 
manisa kaçak avcılık su ürünleri Marmara gölü