Avrupa’nın alabalığı Aydın’dan gidiyor

14 March Monday, 2022
Aydın Kemer Barajı’nda modern sistemler ve donanımlar ile balık üretimi sürüyor. Baraj gölünde üretilen 4 bin 500 ton alabalık ve bin tona yakın somon balığı, Avrupa’ya ihraç ediliyor. İhraç edilen ülkelerin arasında balık üretiminin başkenti olarak bilinen Norveç de var.
Avrupa’nın alabalığı Aydın’dan gidiyor Aydın Bozdağan’daki Kemer Barajı alabalık ve somon üretimi sürüyor.

Modern sistemler ve donanımlar ile en sağlıklı şekilde üretilen balıklar, balık üretiminin başkenti olarak bilinen Norveç’in de dahil olduğu Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. 

Balık hasadını takip eden Bozdoğan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Soner Altun, üretimdeki her adımı yakından takip ettiklerini belirterek “Hem sulamada hem balık yetiştiriciliğinde hem de taşkın koruma amaçlı barajımızı ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından da önemlidir. Bu nedenle her zaman üreticilerimizin yanındayız. Bugün de hasat sırasında tazelik denetimi yapıyoruz. Bu şekilde ürünlerimizi balık nakil araçlarıyla işleneceği fabrikalara ya da tüketileceği balık hallerine sevkleri yapılmış oluyor. Bu süreçte sürekli denetimlerimiz oluyor. Ve tüm hasatlar kontrol edilerek sevk ediliyor. Üreticilerimize bereket diliyoruz. Bol kazançlar diliyoruz. Ülke ekonomisine katkısından dolayı da son derece mutluyuz. Buradaki balıklarımızın su kalitesinden dolayı çok lezzetli olması, aranan olma sebebidir. Ankara ve İstanbul’daki tüketiciler, buradan balık siparişi edenler bunu bu şekilde beyan ediyorlar. Aydın Bozdoğan’dan gelen balıklar gerçekten lezzet yönünden de bir adım önde. Avrupa firmaları gerek Global Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği (GAP), gerek ASC denetimlerini kendileri de burada gelip görüyorlar. Bu nedenle de buradaki balıkları almak için tabiri caizse sıraya giriyorlar. Hatta dünyada balıkçılıkta en önde olarak bilinen Norveç bile buradan kendi ülkesine alabalık ithalatı yapmaktadır.” dedi.
aydın bozdağan kemer barajı balık üretimi