Aydın’ın güzeli Aybüke

03 May Friday, 2019
Aydın’da ilk kez Bozdoğan ilçesinde düzenlenen buzağı güzellik yarışmasında 23 dişi buzağı arasından seçilen Aybüke isimli buzağı Bozdoğan’ın prensesi oldu. Prenses Aybüke, sahibi Mehmet Erol Dikmen’e kupanın yanı sıra yarım altın kazandırırken kendisi de bir çuval yem ve biberon kazandı.
Aydın’ın güzeli Aybüke Aydın’da dişi buzağılar güzellikleriyle yarıştı. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İlk kez Bozdoğan ilçesinde düzenlenen buzağı güzellik yarışmasında 23 dişi buzağı arasından Aybüke birinci oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın milli tarım politikası kapsamında Bozdoğan Kaymakamlığı, Bozdoğan Belediye Başkanlığı, Adnan Menderes Üniversitesi Bozdoğan MYO, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Bozdoğan Ziraat Odası, Bozdoğan Süt Üreticileri Birliği ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği yarışmaya Bakanlık adına Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya da izledi.

Başkan Sertkaya yarışmalarla milli tarım bilincini geliştiğine dikkat çekerek “Üretimin temeli tarım. Ülkemizi Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ülkemizi kalkınmasında hak ettiği yere ulaşmasında yardımcı olacağız.” dedi.

Yarışmada ayrıca yerli tohum ve fide de dağıtıldı. Yarışma birincisi Aybüke, sahibi Mehmet Erol Dikmen’e kupanın yanı sıra yarım altın kazandırırken kendisi de bir çuval yem ve biberon kazandı.
 
aydın buzağı yarışma tarım orman