Ayva fidanları okul bahçesinde yeşeriyor

12 April Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı okul bahçelerini yeşillendirmek ve çocukları tarımla buluşturmak için “Okuldaki Çiftlik Projesi”ni hayata geçirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan işbirliği sayesinde proje Ankara’nın Sincan ve Yenimahalle ilçelerindeki okullara ulaştı. Etkinliğe katılan 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ayva fidanlarını elleriyle dikti, can suyu verdi. Projenin fide dikim etkinliğiyle sürdürülüp daha çok okulda yapılması hedefleniyor.
Ayva fidanları okul bahçesinde yeşeriyor Öğrenciler fidan dikti, can suyu verdi. Okul bahçeleri “Okuldaki Çiftlik Projesi” ile yeşillendi.

Ankara’daki ortaokul öğrencilerine ağacı, tarımı ve doğayı sevdirmek için bir proje hazırlayan Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı çok sayıda öğrenciye ulaştı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleriyle yapılan iş birliği kapsamında; Sincan’da Şehit Haydar Yolcu Ortaokulu, Şehit Yakup Çınar Ortaokulu, Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu’nda, Yenimahalle’de ise Şehit Süleyman Can ilköğretim Okulunda ağaç dikme etkinliği düzenledi.

Öğrencilerin tarıma ilgisinin arttırılması, tarımla ilgili bilinçlenmesi amacıyla yürütülen “Okuldaki Çiftlik Projesi”ne katılan çocuklar fidan dikmeyi, bakımını yapıp gelişimini gözlemlemeyi uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Okul bahçelerine 120 adet ayva fidanı dikildi.

Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığından koordinatör Ziraat Yüksek Mühendisleri Mahmut Göktaş, Eylem Güler Metin, Ziraat Mühendisleri  Soner İmamoğlu, Murat Şeker, Ender Karademir etkinlikte öğrencilere fidan dikimi hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verdi.

Okul bahçelerindeki uygun alanlarda fidanları toprakla buluşturan öğrenciler keyifli vakit geçirdi. Ortaokul öğrencileri üzerinde isimleri yazılı olan ağaçların bakımını üstlendi. Önümüzdeki süreçte okul bahçelerine çocukların tohumdan yetiştirdikleri fideler de dikilecek.

Hem çocuklarda sosyal sorumluluk bilincini oluşturacak hem de okul bahçelerinde yeşil örtüyü çoğaltacak projenin yayınlaşarak devam etmesi planlanıyor.
okul bahçesi ayva fidan proje eğitim yayın dairesi