Bafra’da kışlık lahana hasadı sürüyor

02 January Wednesday, 2019
Lahanasıyla ünlü Bafra’da bir ay önce başlayan hasat üreticisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Kışlık sebze üretiminin yaygın olduğu ilçenin iklim özellikleri ve toprak yapısı lezzetli ve kaliteli lahana üretmeye oldukça elverişli. Karnabahar, brokoli de yetiştiren üreticiler bu sezon fiyatlardan da memnun.
Bafra’da kışlık lahana hasadı sürüyor Haber: Hatice OLGUN – Samsun İl Enformasyon
Fotoğraf: Recep YAPINCAK
 
Samsun’da lahana yetiştiriciliğinin yaygın olduğu Bafra İlçesi’nde, yaklaşık bir ay önce başlayan kışlık sebze hasadı devam ediyor. 

Mayıs ayına kadar kışlık sebze hasadına devam ettiklerini söyleyen Bafra Sebze Üreticileri Birlik Başkanı Süleyman Tulum, lahanayı ve diğer sebzeleri ekonomiye kazandırmak için fabrika kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Tulum, “Beyaz lahanada ve kışlık sebzede hasat devam ediyor. Sırasıyla; beyaz lahana, kırmızı lahana ve en son tarlalarımızda pırasa, karnabahar, brokoli kalır.  Ovamızın ürünleri çok lezzetli ve kaliteli. Gerek ürünlerimizi tanıtım ve gerekse de projelerimizi prosedürlerden geçirmede bürokrasi anlamında da destek bekliyoruz. Bir turşu fabrikası düşüncemiz var, büyük aşama kaydettik. Başka yerlerde bu gibi yan sanayiler işliyorken, sebzenin vatanı Bafra Ovamızın bu işlerin içinde daha fazla yer alması gerekir diye düşünüyoruz. Bizim bütün amacımız; mevcut potansiyelimizi gereği gibi kullanmaktır.” dedi.

İlçede uzun yıllardır kışlık sebze üretimi yapan Şenol Dursun da bu yıl 3-4 ton beyaz lahana ürettiğini dile getirerek kışlık mahsullerde fiyatların iyi olduğunu vurguladı.
 
 
samsun bafra lahana karnabahar brokoli hasat