Bahar geldi hayvanlar meralarla buluştu

29 April Wednesday, 2020
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, kentte hayvancılığı geliştirmek amacıyla yürüttükleri mera ıslah çalışmalarını tamamladıklarını, meralara arpa, fiğ gibi yem bitkileri ektiklerini bildirdi.
Bahar geldi hayvanlar meralarla buluştu Haber: Samsun İl Enformasyon

Meralar yeşillendi, üreticinin yükü hafifledi.

Samsun’da hayvancılığın geliştirilmesi, hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek olunması amacıyla  11 mahallede yürütülen mera ıslah çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Projenin 2022 yılında tamamlanacağını açıklayan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Meramızda otlatma yapılamaz iken biz çalı, böğürtlen gibi istilacı bitkileri iş makineleri ile temizleyerek merada arpa ve fiğ karışımı ön bitki ekimi ve gübreleme yaptık. Bu yıl yaklaşık 5 bin balya ot hasadı bekliyoruz. Hayvanların yaz aylarında otlarken güneşten korunmasını sağlamak için canlı ağaçları gölgelik olarak bıraktık. Hayvanların içme suyu ihtiyaçları için suluklar koyacağız. Yukarı Dikencik çiftçilerimizin katkıları ile meramızın sınırlarını tel çitle çevirerek hayvanlarımızın daha rahat hareket etmesini sağladık. Bu yıl Ekim Kasım aylarında meramıza çok yıllık 5’li karışım yem bitkisi tohumları ekimi yapılarak, hayvanlarımızın otlatmasına bırakacağız. Hayvancılıkta maliyetlerin %70’i kaba yem giderleri olduğu için mera ıslahlarına önem veriyoruz.” dedi.

Mera Islah ve Amenajman çalışmaları tamamlandığında 42 bin 800 dekar alan ıslah edilmiş olacak.
samsun mera ıslah amenajman hayvancılık yem bitkisi tarım ve orman