Bahar geldi Manisa’da ilk kiraz hasat edildi

22 April Thursday, 2021
Kuzey yarımkürede kirazın en erken yetiştiği yer olan Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde hasat heyecanı başladı. Lezzetli kirazda ilk hasat ve alım için tören düzenlendi. Sezonun ilk ürünü, sembolik açık artırmada kilogramı 500 liradan alıcı buldu.
Bahar geldi Manisa’da ilk kiraz hasat edildi Haber: Manisa İl Enformasyon

Bahar geldi bahçeler canlandı, erken yetişen kirazda ilk hasat yapıldı.

Türkiye'nin erkenci kiraz üretim bölgelerinden olan Manisa'nın Şehzadeler İlçesinde sezonun ilk kirazı hasat edildi.

Kuzey yarımkürede kirazın en erken yetiştiği yer olan Aşağıçobanisa Mahallesindeki kiraz üreticileri, erkenci çeşit kirazların toplamasına başladı.
Sabahın erken saatlerinde üreticilerle birlikte sezonun ilk kiraz hasadına katılan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa’nın Türkiye'nin kiraz üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Öztürk; “Manisa, Türkiye'de kiraz üretim alanı anlamında ikinci, rekoltede ise dördüncü sıradadır. Fakat Manisa'nın en önemli özelliği erkenci bölge olması. Kuzey Yarım Küre'nin açık alanda yetişen ilk kirazını burada hasat ediyoruz. Hasat edilen ilk kirazlar, bugün açık arttırmayla alıcısını bulacak ve daha sonra tüketiciyle buluşacak.

Şehzadeler İlçemizde yaklaşık 20 bin dekar alanda, 700 üreticimiz ile 13 bin ton civarında kiraz üretimi yapılmaktadır. Burada ürettiğimiz kirazları dünyanın dört bir yanına ihraç ediyoruz. Manisa, yaş sebze meyvede, kuru meyvede, çekirdeksiz kuru üzümde çok önemli bir ihracatçı şehir konumunadır. Kiraz da bizim çok önemli bir ihracat ürünümüzdür. Üreticilerimiz tekniğine uygun bir şekilde kirazı üretiyorlar ve buradan dünyaya ihraç ediyorlar. Bugün Aşağıçobanisa Mahallemizde, üreticilerimiz ile birlikte kuzey yarım kürenin açık alandaki ilk kirazını hasat ettik. Hasat sezonumuzun üreticilerimiz, Manisa’mız ve ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İlk hasadın heyecanını yaşayan üreticiler "Cristobalina" cinsi kirazları alım merkezine götürdü. Yavuz Tun'un hasat ettiği yaklaşık 70 kilogram kiraz, sembolik açık artırmayla kilogramı 500 liradan alıcı buldu.
manisa erkenci kiraz hasat tarım ve orman