Bakan Pakdemirli Dünya Gıda Gününü kutladı

16 October Friday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Kaynakların daha etkin kullanılması için akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.
Bakan Pakdemirli Dünya Gıda Gününü kutladı Dünya Gıda Gününü kutlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de Dünya Gıda Günü etkinliğine video konferans yöntemiyle katıldı.

Bakan Pakdemirli, "Bugün bakanlığımız, finansmanını tamamen Türkiye'nin sağladığı fonlarla yürütülen FAO-Türkiye ortaklığı programları ile Orta Asya'dan Balkanlar'a, Kafkaslar'dan Afrika'ya yaklaşık 20 farklı ülkede onlarca proje yürüttü ve halihazırda yürütmeye devam ediyor." dedi.

Kovid-19 salgının her sektörde aksamalara yol açtığını belirten Bakan, gıdaya erişim konusun gündemde üst sıralara taşındığını belirtti. "Maalesef FAO'nun tahminlerine göre pandeminin de etkisiyle 2020 sonunda dünyada yetersiz beslenen insan sayısı 83 milyondan 132 milyona kadar çıkabilir." şeklinde konuştu.

Pakdemirli gıdaya erişimi ile ilgili Bakanlığın girişimlerinden de bahsederek "Tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla etkin iş birliği yapılarak tohum sofraya dijital değer zincirinin kurulması, tarım sayımının yapılması ve güncellenebilir veri tabanını oluşturulması, tarımsal verimliliğin artırılması ve kaynakların daha etkin kullanılması için akıllı tarım uygulamalarını yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. tarımda tohumdan çatala kadar olan zincirin tamamının buluştuğu bu sayede planlı üretimin teşvik edildiği bir pazar olan Dijital Tarım Pazarı sayesinde çiftçimizin alınteri ve binbir emekle ürettiği ürünler değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile artık bu online platform üzerinden buluşabiliyor. Bu sayede özellikle pandemi süresince ürünlerine pazar bulmakta sıkıntı yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerimize de nefes aldırdık." ifadelerini kullandı.
tarım orman bakan Bekir Pakdemirli dünya gıda günü