Bakan Pakdemirli İzmir Fuarında

07 February Friday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı İzmir 15'inci Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarında önemli açıklamalar yaptı.
Bakan Pakdemirli İzmir Fuarında 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı İzmir’de açıldı. Tarım ve hayvancılık sektörünü bir araya getiren fuarın açılışını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptı. Bakan Pakdemirli burada yaptığı konuşmada bakanlığın 2023 hedeflerini anlattı.

Küçükbaş hayvancılık konusunda önemli adımlar atıldığını belirten Pakdemirli “Büyükbaş hayvan varlığımız 1 milyon artışla 18,2 milyona, küçükbaş hayvan varlığımız ise 4 milyon artışla 50 milyona ulaştı. Ülkemiz, Avrupa'da toplam hayvan ve küçükbaş hayvan varlığında 1., büyükbaş hayvan varlığında 2. sırada bulunuyor. 2023 hedefimiz nüfusumuz kadar küçükbaş hayvan varlığına sahip olmak.” dedi.

Bakan Pakdemirli, 2 milyon hektar alanı daha sulamaya açacaklarını belirtti. Bakan Pakdemirli, “Her zeminde ifade ettiğimiz gibi bir devlet için savunma ve yerli silah sanayii ne kadar önemliyse, o devlet için tarım da o nispette öneme sahiptir. Yakın gelecekte hep beraber göreceğiz; dünyayı doyuran ülke dünyanın lider ülkesi olacak. Şu bir gerçek ki tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer.” ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli, Türkiye’nin teknoloji ve ARGE çalışmalarında atılım yaptığının da altını çizdi. Yerli elektrikli traktörün test aşamasında olduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Ülkemize yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılara gereken kolaylıkları göstereceğimizden şüpheniz olmasın” diyerek çağrıda bulundu.
tarım orman bakan bekir pakdemirli izmir fuar