Bakan Pakdemirli : Kurban hazırlıklarımız tamam

22 June Monday, 2020
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çankırı’da hayvan pazarını gezdi. Kurban miktarı konusunda sorun olmadığını söyleyen Pakdemirli, alınan covid 19 önlemlerini de anlattı.
Bakan Pakdemirli :  Kurban hazırlıklarımız tamam Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarını gezdi.

Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde konuşan Pakdemirli, sektörün Kurban Bayramı’na hazır olduğunu dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "(Kurban Bayramı) 1,2 milyon büyükbaş, 3,5 milyon da küçükbaş hayvan kesim için hazır bekliyor. Geçen yıl da aşağı yukarı 800 bin büyükbaş kesildi 2,7 milyon da küçükbaş kesildi. Yani her yıl aşağı yukarı yüzde 50'i daha fazlasını sektör hazır ediyor. Bu konuda vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri konusunda herhangi bir endişeleri olmasın."

Bakan Pakdemirli, hayvan pazarlarında alınan covid 19 önlemlerini de anlattı.

Bu sene geleneksel tokalaşma olmayacağını da anlatan Pakdemirli, pazarlara maskesiz girilmeyeceğini belirtti. Pakdemirli, el dezenfeksiyonu ve ateş ölçümünün de olacağını, kulak küpesi,  veteriner sağlık raporu,  hayvan pasaportu ağlık belgesi ve nakil belgesi  olmayan hayvanların  satış yerlerine alınmayacağını , çadırlar arası mesafenin en az 2 metre olacağını söyledi.
Pakdemirli cerkes hayvan Pazar kurban covid onlem