Bakanlık desteği ile hayallerini gerçekleştirdi

16 July Thursday, 2020
Muğla’da yaşayan Çağlar Bozkurt, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kırsal Turizm Yatırımlarına yüzde 50 hibe desteğiyle köyünde tarım ve turizmi birleştirdi.
Bakanlık desteği ile hayallerini gerçekleştirdi Haber: Muğla İl Enformasyon
Çağlar Bozkurt, çocukluk hayalini bakanlık desteği ile gerçekleştirdi.
Muğla Ula’da yaşayan Bozkurt, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Kırsal Turizm Yatırımlarına yüzde 50 hibe desteğiyle turizmi ve tarımı birleştirdi.
Bozkurt  “Turizm ve tarımı birleştirerek faydalı olabilmek için uğraştım. En azından köyden kente olan göçün önüne geçmeyi hedefledim, köylümüzün elindekinin kıymetini bilmesi için çalışma gösterdim. Burada tarım-turizme uygun alan olduğunu biliyordum. Hayalim olan bu tesisi kurdum ve buradaki köylülerimizle birlikte iyi noktalara gelmeye amaçlıyorum. Tesisin ilerleyen günlerde dünya için örnek bir duruma gelmesi için çalışıyorum. Kendi ürünümüzü, mevsimlik meyvemizi, sebzemizi yetiştiriyoruz.  Olabildiğince yakın köylerden bulduğumuz ata tohumu ile üretimimizi gerçekleştiriyoruz.” dedi.
Tesisini büyütmeyi amaçladığını belirten Bozkurt, sözlerinin sonunda Tarım ve Orman Bakanlığı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür etti.
 
 
muğla turizm tarım orman