Bakanlık destekledi, Avrupa standardına ulaştı

19 November Monday, 2018
Afyonkarahisar’da yaşayan genç işletme sahibi Burhan Özbek, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı hibe ile babasından kalan sucuk tesisini Avrupa standartlarına ulaştırdı.
Bakanlık destekledi, Avrupa standardına ulaştı Afyonkarahisar’da yaşayan Burhan Özbek, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK’dan aldığı 550 bin liralık hibe ile tesisini Avrupa standartlarına ulaştırdı.

Duygularını paylaşan Özbek, "Projemizin kabul edilmesinin ardından 2018 yılında işletmemize modern makine ekipman alımı gerçekleştirdik. Aldığımız makinelerle AB standartlarında üretim yapmaya başladık. Modernizasyon yaptığımız tesisimizde önceki yıllara göre daha kaliteli ve hijyenik koşullarda üretim gerçekleştiriyoruz. Günlük üretimimiz yüzde 30 arttı. Tesisimizde ürettiğimiz ürünleri doğrudan 25 şehrimize pazarlıyoruz. Amacımız, ürettiğimiz sucuğu bütün Türkiye’ye, hatta yurt dışına tanıtmak ve pazarlamak. Ürünlerimiz ülke genelinde çok beğeniliyor. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Biz TKDK desteğiyle bunu başardık. Devletimize ve hükümetimize teşekkür ediyoruz." dedi.

TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir de "Firmanın başvurusu üzerine yaptığımız incelemede projenin uygun olduğunu gördük. Makine ekipman modernizasyonu için işletmeye 550 bin lira hibe desteği verdik. Şu anda tesisten 25 şehre ürün gönderiliyor. 81 ilimize ürün göndermeyi ve ihracat yapmayı planlıyorlar. TKDK olarak firmalarla sürekli irtibat halindeyiz.  Afyonkarahisar et ve et ürünleri noktasında önemli üretim merkezleri arasında. Şehrimizde bu sektördeki firmalarımızı desteklemek istiyoruz." İfadelerini kullandı.
 
sucuk afyonkarahisar kırsal destek