Bakanlık hayvanların imdadına yetişti

26 July Thursday, 2018
Iğdır’da sıcaklardan bunalan hayvanlarının imdadına Tarım ve Orman Bakanlığı yetişti. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü gölgelik, yalak gibi evcil ve yaban hayvanlarının faydalanabileceği yerler inşa etti.
Bakanlık hayvanların imdadına yetişti Iğdır
Yaz aylarını başlamasıyla hayvanlar su ve gölge gibi ihtiyaçlarını giderebileceği alanlar daraldı. Aşırı sıcakların hayvanların üzerine etkisinin azaltmak için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlü bütün yurtta olduğu gibi Iğdır’da da evcil ve yaban hayvanlarının faydalanabileceği alanlar oluşturdu.
 “Hayvanlar Çalışmalarımızla Nefes Alıyor”
Iğdır Orman İşletme Müdürü Taner Tazegün oluşturulan alanlardaki imkânları anlatıp “Hayvanların su ihtiyacını gidermenin yanı sıra sıcak havalarda gölgelenmeleri için gölgelikler, kaşınma kazıkları ve tuzluk yaparak hem köylü vatandaşa hem de yaban hayatına destek olmak adına bu çalışmaları yapıyoruz. Barınaklardan özellikle dağ keçisi, yaban koyunu, kurt, domuz, vaşak gibi hayvanlar faydalanabiliyor. Çok sayıda kınalı keklik var. Bu sular bu hayvanlar için çok önemli. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında ciddi manada sıcaklıklar etkili oluyor. Durum böyle olunca hayvanların gölgelik bir yer ve su bulması zorlaşıyor. Gerek yaban hayvanları gerekse besi hayvanları, yapılan bu çalışmalarla nefes alıyor." dedi
 “Her Şey Yolunda”
Gaziler Köyü Muhtarı İbrahim Öztürk de köylerinde iki alanda hayvan mola yeri olduğunu ve bu mola yerlerinin çok faydalı olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Barınaklar bulunmaz nimet. Hayvanlarımız burada su ihtiyacını, gölgelik ihtiyacını karşılamakta. Barınaklar keklik, tilki, kurt, domuz gibi yabani hayvanlara da ev sahipliği yapıyor. Orman Genel Müdürlüğünden Allah razı olsun. Gayet memnunuz, her şey yolunda. Hayvanlarımız meralarda otluyor, sıcaklıklar arttığı zaman gölgeliklerin altına giriyor, su ihtiyacını da buradan karşılıyor."
 
kurban küçükbaş büyükbaş Şanlıurfa