Bakanlıktan aldığı teşvikle kurduğu tesiste günde 4 ton süt üretiliyor

18 February Monday, 2019
Banu Konyar adlı genç üretici Ağrı Doğubayazıt’ta 100 dönümlük arazi üzerinde kurduğu tesis ile günde 4 ton süt üretiyor. Konyar 4 milyon liralık teşvikle kurduğu tesis ile sadece üretimde değil sağladığı uygulamalı eğitim olanaklarıyla da dikkat çekiyor.
Bakanlıktan aldığı teşvikle kurduğu tesiste günde 4 ton süt üretiliyor

Banu Konyar, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldığı 4 milyon liralık teşvik ile 100 dönümlük araziye süt üretim tesisi kurdu. 

Türkiye-İran sınırındaki Doğubayazıt'ta 2014'te Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı DAP hibe programları kullanılarak 100 dönüm arazi üzerinde kurulan 350 hayvan kapasiteli çiftlikte günde 4 ton süt üretiliyor.

Tesis ile ilgili demeç veren İşletme Müdürü Yasin Biçer “Coğrafi ve iklim koşuluna uygun, kombine verimi yüksek Avusturya menşeli saf simental inekleri tercih ettik. Bu ineklerden gelişmiş sağım sistemleriyle elde ettikleri sütü ise el değmeden soğutma tanklarına aktarıyoruz. Başta Ağrı olmak üzere bölge geneline perakende çiğ süt satışı yaptığımız şirketler, bunu çeşitli süt ürünlerine dönüştürerek değerlendiriyor. Ayrıca hem üniversite hem de bakanlığın eğitim programları uygulamalı olarak tesiste yapılmaktadır." dedi.

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin de “Bakanlığımız hayvancılığın Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki öneminin farkında. Bu tesislerin sayısının artırılması için Bakanlığımız faaliyetlere devam ediyor. Çünkü burada sadece süt üretimi değil kaliteli buzağı yetiştiriciliği de yapılıyor.” İfadelerini söyledi.

tarım orman bakanlık destek hayvancılık besicilik