Bal üreticilerinin sayısı desteklerle artıyor

20 January Wednesday, 2021
Çiçek balı üretiminde Türkiye’nin lider illerinden Sivas’ta devletin destekleri üretici sayısını her geçen gün arttırıyor. Üretimdeki artışla birlikte kalite de artıyor.
Bal üreticilerinin sayısı desteklerle artıyor Sivas Valisi Salih Ayhan Sivas’ta bal üretimi yapan tesisleri ziyaret etti. Ayhan ziyaretleri sırasında bal üretimine dair değerlendirmelerde bulundu ve Sivas’ın çiçek balı üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını belirtti.

Ayhan, tarım ve hayvancılığa verilen destekler sayesinde bal üretiminde başarı çıtasının yükselmeye devam ettiğine dikkat çekti. Ayhan, yükselen bu grafikte il genelinde hayata geçirilen başarılı çalışmalar ve üretim modellerinin önemli rol oynadığını ifade etti.

Ayhan, Sivas'ta geçmişten gelen arıcılık kültürünün artan üretim miktarlarıyla daha iyi noktaya geldiğini belirterek tarım ve hayvancılığa destek vermek için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Bal üretimi potansiyelinin artmaya devam ettiğini aktaran Ayhan, arıcılığın Sivas'taki en önemli tarımsal faaliyetler arasında yer aldığını vurguladı. Ayhan, üreten çiftçilere ve bal işlemi yapan firmalara öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, "Tozanlı Vadisi'nde başlatılan çalışmalarla organik arıcılıkta Sivas marka olacaktır. Şehrimiz arıcılık işletme sayısı bakımından Türkiye'de ikinci, bal üretiminde de dördüncü sırada yer almaktadır. Ayrıca ilimiz, çiçek balında da ülkemizde birinci sırada bulunmaktadır." ifadesini kullandı.
sivas bal üretim arıcılık destek