Balıkçı barınaklarında dip temizliği yapıldı

24 August Monday, 2020
Bursa’nın Mudanya, Gemlik ve Karacabey ilçelerinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde bazı balıkçı barınaklarında dip temizliği yapıldı.
Balıkçı barınaklarında dip temizliği yapıldı Bursa İl Enformasyon
Kamera:Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Mudanya, Gemlik ve Karacabey ilçelerinde yer alan balıkçı barınakları, çevre kirliliğiyle ilgili olumsuz etkileri bir kez daha gündeme getirmek ve toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla aynı anda temizlendi.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uhdesinde, sahillerde bulunan balıkçı barınaklarının temizlik çalışmalarına Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa KILIÇ, Gemlik İlçe Binbaşı Jandarma Komutanı Mehmet Barış Bozkurt, Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü ile Balıkçı Barınakları İşletmecileri ve İç Su Avcılık Kooperatif Başkanları katıldı.

Sertifikalı profesyonel dalgıçlar arayıcılığıyla denizlerde dip temizliği yapıldığı programda bir konuşma yapan Bursa İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, sağlıklı deniz ve sağlıklı balıklar için bu çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Aygül konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bursa ilimizde bulunan 9 balıkçı barınağında eş zamanlı dip temizliği yapmak üzere buradayız. Bu programa çok önem veriyoruz çünkü balıkçılar ya da balıkçı olmayanlar, açık denizden denizlerimize atılan atıklar denizlerimizde büyük kirliliğe sebebiyet veriyor. Balıkçı barınaklarımızın arzu edilen güzelliğe ulaşması için böyle bir faaliyet yapmaktayız. Hizmeti geçenlere ve iştirâk edenlere teşekkür ediyor, daha sağlıklı denize ve sağlıklı balıklar tüketmeyi diliyoruz" dedi.
 
bursa balik barinak temizlik dip cevre