Balıkçılığa dev yatırım

11 March Thursday, 2021
Sinop’a 10,5 milyon avroluk yatırımla balık işleme, şoklama ve depolama tesisi kuruluyor.
Balıkçılığa dev yatırım Türkiye’nin önemli balıkçılık kentlerinden Sinop’ta, 10,5 milyon avroluk bütçeyle balık işleme, şoklama ve depolama tesisi kuruluyor.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı KUZKA öncülüğünde yürütülen Sinop'ta Temel Sektörlerin Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” kapsamında Avrupa Birliği’nin ve Türkiye’nin desteğiyle finanse edilerek hayata geçirilecek tesisin yer teslimi imza töreni yapıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, inşaat süreci ile ilgili bilgi verdi. “10,5 milyon avro bütçeyle kurulacak bu tesis, son 30 yıl içerisinde Sinop ilinde yapılan en büyük yatırımlardan birisidir.
Kalkınma ajansımızın öncülüğünde yürütülen projenin Sinop Valiliği, Sinop İl Özel İdaresi, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, Sinop Belediyesi, Sinop Üniversitesi ve Abalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi ortak olarak yer almaktadır. Yaklaşık 30 ayda tamamlanması planlanan projemizin yer teslimi, müşavirlik ihalesini alan firma tarafından müteahhit firmaya yapılmıştır. Yakın bir zamanda Sinop OSB’de temeli atılacak tesisin 18 ayda tamamlanmasını bekliyoruz. Projenin kalan 12 ayında ise teknik yardım faaliyetleri devam edecek. 2023 yılı ortalarında da tesisimizin tamamlanarak su ürünleri sektörünün hizmetine sunulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç de projenin hedeflerine değinerek “Sinop’ta öne çıkan turizm ve su ürünleri sektörlerinde ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesini odağına alan projemizin, işletmelerin rekabet gücünün, verimliliğinin ve pazarlama etkinliklerinin artırılmasına, ar-ge ve teknoloji altyapısının oluşturulmasına, istihdam imkanlarının geliştirilmesine, işletmeler arası iş birliği düzeyinin artırılmasına katkı sağlamasını hedefliyoruz. Ayrıca su ürünlerinde çeşitlilik, katma değer, farkındalık artışı sağlanarak Sinop’un su ürünlerinde sektörü yönlendiren merkezi bir il konumuna getirilmesi hedeflerimiz arasında yer alıyor.” dedi.
sinop balıkçılık yatırım