Balıkesir’de gıda denetimleri

09 March Monday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından "Ürün Bazlı Denetim Seferberliği" kapsamında Balıkesir'de 1900 denetim gerçekleştirildi.
Balıkesir’de  gıda denetimleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan  "Ürün Bazlı Denetim Seferberliği"  kapsamında Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli 120 personelden oluşan 60 gıda denetim ekibi, il genelinde ürün bazlı gıda denetimi yaptı. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı gıda denetim ekipleri "Ürün Bazlı Denetim Seferberliği" kapsamında il genelinde halkın daha güvenli ve sağlıklı gıda tüketimini temin etmek için büyük bir özveri ile çalışarak oluşabilecek olumsuzluklara izin vermiyor.
 
Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Kurtuluş Candan da  il genelinde 60 ekipten oluşan 120 gıda denetçisi ile birlikte sahada güvenli gıda arzı için "Ürün Bazlı Denetim Seferberliği" ne katıldı.
 
Yapılan denetimlerde ürün güvenliği ve güvenilir gıda arzına yönelik; genel temizlik, personel hijyeni, kaliteli gıda malzemesi kullanımı, ürünlerin muhafaza koşulları, ürünlerin son kullanma tarihi, işletme kayıt belgesi, haşere ve kemirgenlerle mücadele, hijyen eğitimi belgesi varlığı gibi konular denetim ekiplerince kontrol edilerek karşılaşılan olumsuzluklarla ilgili gerekli idari işlemler yapıldı.
 
"Ürün Bazlı Denetim Seferberliği" kapsamında toplam 6 günde 6 sektörde 60 gıda denetim ekibi ile 1900 gıda denetimi gerçekleştirildi. Denetim seferberliğinde; et ve et ürünleri üreten işletmeler, süt ve süt ürünleri üreten işletmeler,  ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten işletmeler, kasap ve şarküteri ile bakkal, market,  büfe   gibi işyerleri,  okul kantinleri ve yemekhaneleri, lokanta-restoran,  dönerci,  fastfood  vb.  toplu  tüketim  yerlerinin  denetimleri  yapılarak, numuneler alındı.
 
Yapılan bu denetimlerin daha etkin ve sürdürülebilir olması için vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluğu Tarım ve Orman Bakanlığının Alo 174 Gıda Hattına bildirmeleri durumunda, anında değerlendirmeye alınarak Gıda Denetim Ekipleri tarafından çözüme kavuşturulacağı da bildirildi.