Balıkesir’de üreticiler zeytinyağı fabrikası kurdu

26 November Monday, 2018
Balıkesir Burhaniye’de 8 yıldan bu yana organik üretim yapılan Kırtık Mahallesi'ndeki üreticilerin girişimiyle zeytinyağı kuruldu. Organik üretim yapacak fabrika günde 10 ton zeytini yağa dönüştürecek.
Balıkesir’de üreticiler zeytinyağı fabrikası kurdu Balıkesir’de üreticiler bir araya geldi, kendi zeytinyağı fabrikalarını kurdu.
Burhaniye Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği çatısı altında bir araya gelen 50 üretici fabrikalarını törenle hizmete açtı. Organik üretim yapacak fabrika günde 10 ton zeytini yağa dönüştürecek.
Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner “İnşallah bu gün açılış sevincini paylaştığımız bu tesisle birlikte bölgede organik zeytinyağı üretimi söz konusu olacak. Biz, markalaşma suretiyle zeytinyağı üretimini daha kaliteli yapmak suretiyle zeytini marka olarak daha ileriye taşıyacağız. Hem Burhaniye, körfez bölgemiz inşallah bu katile ve reklam sayesinde ülkemizde zeytin ve zeytinyağı üretiminde hak ettiği payı daha fazla almış olacak” dedi.
Dernek Başkanı Fikret Kara da "İnşallah, tesisimizi kurduk. Şu anda Türkiye de ilk defa bir köyde bu işi başardık. Organik sebze ve meyvede olduğu gibi organik zeytinyağında da iddialıyız. İddiamızın daha da devamı var. Bize destek olan ve törenimize katılan herkese teşekkür ediyoruz. Organik üretim konusunda iddialıyız.” ifadelerini kullandı.
 
Balıkesir organik zeytin yağ üretim