Batman’da Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine destek

31 January Friday, 2020
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde ve GAP İdaresi Başkanlığının destekleriyle “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” projesi kapsamında 14 çiftçiye 60 dekarlık kekik, nane, reyhan, lavanta, adaçayı, ihata ve sulama malzemesinin dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Batman’da Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğine destek Düzenlenen törene; Batman Valisi Sayın Hulusi Şahin, Batman İl Tarım ve Orman  Müdürü Mehmet Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Abdulvahap Akbaş, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Şube Müdürleri ve çiftçiler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, tıbbi ve aromatik bitkilerin Batman'da ekimi ve yaygınlaştırılması üzerine çalıştıklarını söyledi.
Tarım alanında birçok çalışma yürüttüklerini belirten Vali  Şahin, “Bu hususta özellikle lavanta merkezli olmak üzere deneme üretimleri yapıyoruz. Deneme ekimleri yapıyoruz. Lavantanın dışında da kekik, nane, reyhan, adaçayı deniyoruz. Ayrıca ziraat mühendisleri arkadaşlarımızın güzel projeleri var. Safranı da inşallah deneyeceğiz. Bir sonraki dönemde üzerinde çalışacağımız bir alan olacak. Çünkü tarihi antik Erzen şehrinde safrandan elde edilen gelirin yüksek vergilerin verildiğine dair tarihi kayıtlar var. Hâlâ günümüzde de safran çok ciddi bir ekonomik getiri sağlıyor. Ama üretimi çok zormuş. Dolayısıyla bunun üzerine de çalışıyoruz.” dedi.
Tüm hedeflerinin çiftçilerin gelirini arttırmak olduğunu vurgulayan Vali Hulusi Şahin, Batman’da ürün çeşitlerini artırabilmek için çalıştıklarını belirtti. Batman Valisi, çiftçilerin bu alandaki desteklerinin de  çok önemli olduğunun  altını çizdi.
 
tıbbi aromatik bitkiler batman çiftçiye destek