Bayram yaklaşıyor, kurbanlıklar satışa çıkartılıyor

06 August Monday, 2018
Yaklaşan bayram öncesi kurbanlık hayvan pazarları kurulmaya devam ediyor. Denizli’de de benzer durum var. Küçükbaşlar bin liradan, büyükbaşların 6 bin liradan başlayan fiyatlara alıcı bulunan pazarın göz bebeği ise 900 kiloluk dana oldu.
Bayram yaklaşıyor, kurbanlıklar satışa çıkartılıyor Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlık hayvan pazarları kuruluyor, kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Vatandaşlar ise hafta sonu tatilinden faydalanarak pazarları gezdi fiyat araştırması yaptı.  Denizli’de de benzer manzaralar gözlemlendi. Pazarda büyükbaş hayvanlar 6 bin lira, küçükbaş ise bin 100 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Pazarın gözdesi ise 900 kiloluk dana oldu.

900 Kg dana 17 bin TL

Ağrı'dan getirdiği 33 büyükbaş hayvanı satışa sunduğunu belirten Nurettin Pekel, bayram yaklaştıkça pazarın hareketlenmeye başladığını söyledi. Pekel, 900 kilogram ağırlığındaki dananın değeri daha yüksek olsa da 17 bin lira istediklerini, pazarı gezen vatandaşların danayı incelemeden geçmediğini ancak henüz kimseyle pazarlık yapmadığını ifade etti. 


 
kurban Denizli tosun dana kurbanlık bayram