Bayramda korunan alanlar yoğun ilgi gördü

05 July Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı, korunan alanların 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca 4 milyon 600 bin ziyaretçi ağırlandığını açıkladı.
Bayramda korunan alanlar yoğun ilgi gördü Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı korunan alanlar ve orman parkları Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 24 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde milli, orman parkları kapsayan koruma altındaki alanlara 4 milyon 601 bin 672 kişi ziyaret etti.

Açıklamanın devamında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Antalya Beydağları Sahil Milli Parkı 488 bin 343 ziyaretçi ile birinci, Muğla Marmaris Milli Parkı’nın da 471 bin 231 ziyaretçi ile ikinci olduğu belirtildi.

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı orman parklarında ise en çok ziyaretçiyi Antalya Şehir Ormanı Konaklamasız Orman Parkı ağırladı. Ankara Altınköy Konaklamasız Orman Parkı ise ikinci oldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü sorumluluğunda 48 milli park, 265 tabiat parkı, 110 tabiat anıtı, 31 tabiatı koruma alanı, 105 sulak alan ve 85 yaban hayatı geliştirme sahası bulunuyor. Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde de bin 857 adet orman parkı bulunuyor.
tarım orman doğa koruma milli park bayram kurban tatil