Bebek yılkı atı yavrusuna özel bakım

05 April Friday, 2019
Afyonkarahisar'da yaylada bulunan yaralı 2 haftalık tay tedavi altına alındı. Yetkililer doğaya dönme ihtimali olmayan tayın geleceğine ilişkin kararın daha sonra verileceğini açıkladı.
Bebek yılkı atı yavrusuna özel bakım Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, vatandaşlar tarafından bulunan 2 haftalık yaralı yılkı atı yavrusu tedavi altına alındı.

Sorgun Yaylası'nda bir çiftçinin bitkin halde bulduğu hayvan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sandıklı İlçe Şefliğine teslim edildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Koruma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde tedavi altına alınan yavru yılkı atı yaklaşık 2 haftalık.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, yılkı atına bir aygırın saldırdığını tahmin ettiklerini söyledi.

Hayvanın hareket etmekte güçlük çektiğini belirten Kandır, "Sandıklı ilçesinde bulunan Akdağ'ın eteklerinde bir vatandaş tarafından tarlasının kenarında bulunmuş küçük bir yavru. Doğa Koruma ve Milli Parklara teslim edilmiş. Bize getirildiğinde bitkin haldeydi. Gerekli müdahaleyi yaptık. Vücudundaki yaraların başka bir atın saldırısından olabileceğini düşünüyoruz. Yırtıcı hayvan saldırısı olsaydı, bu kadar küçük bir tayın hayatta kalmasına izin vermezdi. Günde 3 kez sütle besliyoruz. Kendine geldi, yaraları da iyileşme sürecine girdi." dedi.

Kandır, doğaya dönme ihtimali olmayan tayın geleceğine ilişkin kararın daha sonra verileceğini de aktardı.
 
afyonkarahisar yaralı yavru yılkı atı dkmp