Belediye kurduğu mantar tesisiyle istihdam sağladı

12 June Monday, 2023
Yozgat'ta Çandır Belediyesi kurduğu istiridye mantarı tesisiyle 12 kişiye istihdam sağladı. Çeşitli devlet desteklerinden faydalanılarak kurulan tesiste ayrıca günlük yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor. Çandır Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün tarımsal kalkınmaya dikkat çekerek mantar ürünlerine yönelik yatırımların süreceğini söyledi.
Belediye kurduğu mantar tesisiyle istihdam sağladı
Yozgat'ta Çandır Belediyesi kurduğu istiridye mantarı tesisiyle yöre halkını kalkındırıyor.

Belediyenin Konya Ovası Projesi ve ORAN Kalkınma Ajansına başvurarak aldığı destekler ile istihdam yarattı, üretimi attırdı.

6’sı kadın 12 kişinin istihdam edildiği tesiste günlük yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor. Tesisin maliyetleri de düşüren belediye kurduğu güneş enerjisi santrali sayesinde 990 kilovatsaat elektrik üreterek tesisin ihtiyacını karşıladı.

Tarımsal kalkınmanın önemine dikkat çeken Çandır Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün, mantar üretimiyle ilgili gelecek planlarını açıkladı. Örgün "Şu anda 12 çadırda mantar üretimi gerçekleştiriyoruz. 12 kişiye de istihdam sağlıyoruz. İstiridye mantarında kullanılan pamuk ve ithal kompostu da kendimiz üretiyoruz. Ürettiğimiz mantarı da Ankara’da bir firmaya satıyoruz. Günlük 400 ila 500 kilogram mantar üretiyoruz. 12 ay boyunca üretimimiz devam ediyor. İlçemizde ‘Tüketen değil mantar üreten eller projesi’ ile vatandaşımıza istihdam sağlıyoruz hem de belediyemizin gelirini artırarak hizmet sunuyoruz. Burada ürettiğimiz mantarın kurutarak da satışını yapacağız. Bundan sonraki hedefimiz de hem marul hem çilek üretmek. Projemizi ORAN Kalkınma Ajansına sunduk" ifadelerine yer verdi.
tarım orman destek yozgat mantar