Besiciler sürülerini meralara çıkarmaya başladı

18 April Thursday, 2019
Havaların ısınması en çok da besicileri sevindirdi. Aylardır ahırlarda ve ağıllarda kapalı kalan hayvanlar meralara çıkmaya başladı. İşte Van'ın Özalp ilçesinde meraya çıkan hayvanlar.
Besiciler sürülerini meralara çıkarmaya başladı Van'ın Özalp ilçesinde uzun kış aylarının ardından besiciler, havaların ısınmasıyla sürülerini meralara çıkarmaya başladı.
Kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği ilçede, baharın gelmesi en çok besicileri sevindirdi.
Kentte hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, havaların ısınması ve otların yeşermesiyle küçük ve büyükbaş hayvanlarını meraya çıkardı.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sinan Hakan, kentteki besicilerin zor bir kış geçirdiğini söyledi.
Bu yıl kış mevsiminin geçen yıla göre daha uzun sürdüğünü aktaran Hakan, şöyle konuştu:
"Baharın gelmesi ve karların erimesiyle mera alanlarımız hayvanların otlamasına uygun hale geldi. Gelecek günlerde havaların ısınmasıyla mera alanlarında otlar daha da gürleşecek, besicilerimiz de zor kış aylarında ahırlarda besledikleri küçükbaş hayvanlarını mera alanlarına salarak biraz daha ekonomik anlamda rahatlayacaklar."
Sugeçer köyündeki besicilerden Azad Basut da kış boyunca hayvanları ahırlarda beslediklerini anlatarak, "Havaların ısınması ve ilkbaharın gelmesiyle hayvanları meraya çıkarmaya başladık. Bu yıl kış çok zorlu geçti. Bu da bizi çok kötü etkiledi. Her yıl yaz aylarında kuzularıyla birlikte 500 koyun alıyoruz. Sonra sonbahar aylarında Şanlıurfa'ya götürüp satıyoruz." diye konuştu.
 
#koyun keç .sığır mera merahayvancılığı van Özalp besici