Beyşehir Gölü’ne 500 bin yavru sazan bırakıldı

11 October Thursday, 2018
Terkedilmiş av araçlarından temizlenerek eski canlılığına kavuşmaya başlayan Beyşehir Gölü’nde, hayata geçirilen projelerle balık popülasyonu da artıyor. Proje kapsamında göle 500 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.
Beyşehir Gölü’ne 500 bin yavru sazan bırakıldı Haber: Konya İl Enformasyon

Beyşehir Gölünün Terkedilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi ve 500 Bin Sazanla Balıklandırılması Projeleri kapsamında 500 bin adet yavru sazan balığının göle bırakıldı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye’deki su kaynaklarının balıklandırılması projesi kapsamında, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavruları Beyşehir Gölü’nün tatlı suları ile buluştu.

Göl kenarında düzenlenen törende konuşan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, Son üç yılda yürütülen göl temizliği ile balıklandırma çalışması kapsamında tatlı sulara salınan yavru sazanlar ile mevcut su ürünlerinin yaşam alanı kalitesini artırdıklarını vurguladı.

Amaçlarının buradaki balık popülasyonu ve sayısını artırmak olduğunun altını çizen Baydar, ““Bu çalışmalarla, insanımıza sağlıklı gıdanın en önemli besin zincirlerinden birisi olan balığı sofrasına ulaştırmayı sağlamak istiyoruz. Bir yandan balıklandırma çalışması yaparken, diğer taraftan da gölün temizlenmesine yönelik mesaimiz devam ediyor. Beyşehir Gölü sularının terk edilmiş av araçlarından temizlenmesi ile ilgili olarak 2016, 2017 ve 2018 yıllarında 13 bölgedeki 4830 hektar alandan, 42 bin 900 metre ağ, 2551 adet pinter ve 1 adet parakete göl zemininden çıkarılmıştır. Böylece su ürünlerinin hayalet avcılık ile zarar görmesi önlenmiş ve değer bulması sağlanmıştır.” dedi.


 
konya beyşehir gölü balıklandırma yavru sazan