Bin keklik Ağrı Dağı’nda doğaya bırakıldı

06 September Thursday, 2018
Iğdır'da keklik popülasyonunun geliştirilmesi ve doğadaki böcek üremesinin dengede tutulması amacıyla Ağrı Dağı Milli Parkı'na bin adet keklik bırakıldı.
Bin keklik Ağrı Dağı’nda doğaya bırakıldı Tarım ve Orman Bakanlığının "Doğal Hayatın Geliştirilmesi" projesi kapsamında Ağrı Dağı'na bin adet keklik bırakıldı. 

Türkiye'nin en büyük milli parklarından olan ve Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafındaki sınırlarını kapsayan Ağrı Dağı Milli Parkı'na, Malatya'da bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayvanı Üretim Çiftliği'nde üretilen bin adet keklik salıverildi. 

Keklik popülasyonunun geliştirilmesi ve doğadaki böcek üremesinin dengede tutulmasının hedeflendiği proje kapsamında doğaya salınan keklikler kısa sürede milli park alanına yayıldı. 

Programa katılan Karakoyunlu Kaymakamı Kamil Güzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu projenin doğada azalan keklik sayısının çoğalmasına katkı sunacağına inanıyorum. Bugün gönderilen bin kekliği bırakarak Ağrı Dağı'na kazandırmış olduk." dedi. 

Doğa Korumu ve Milli Parklar Müdürü Mete Türkoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığının projesi kapsamında yetiştirilen keklikleri doğaya bırakarak Ağrı Dağı Milli Parkı'ndaki keklik popülasyonun geliştirilmesi açısından önemli bir faaliyetin hayata geçirildiğini belirterek, "Kekliklerin insan ve doğaya büyük katkısı vardır. Buna bir örnek verirsek, kekliklerin keneleri ve zararlı böcekleri tüketmesi vatandaşlarımızı olası hastalıklara karşı koruyacaktır." diye konuştu. 

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın da katılımıyla, Ağrı Dağı'nın eteklerine kadar kafeslerle getirilen keklikler, bu noktadan dağın farklı alanlarına gruplar halinde bırakıldı.
 
Ağrı Dağı Milli Parkı keklik Doğal Hayat DKMP Tarım ve Orman Bakanlığı