Bingöl balı coğrafi işaret aldı

25 October Tuesday, 2022
2. Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresi Bingöl Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde başladı. Kongrede Bingöl balının coğrafi işaret tescil belgesi başvuruyu yapan Bingöl Üniversitesine verildi.
Bingöl balı coğrafi işaret aldı Bingöl balının coğrafi işaret tescil belgesi Bingöl Üniversitesine takdim edildi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlen 2. Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresinde yapılan takdim töreninde belge Türk Patent ve Marka Kurumu TÜRKPATENT Başkanı Cemil Başpınar tarafından, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak'a verildi.

Törende konuşan Kurum Başkanı Başpınar, balın uluslararası tescil başvuru süreçlerine değinerek “Tescil konusunda yeni bir süreci başlatıyoruz. Normalde süreci, coğrafi işaret başvurularını ulusal düzeyde tescil ettiren kuruluşlarımız yapıyor. Avrupa Birliği Komisyonuna bu başvurular yapılıyor. Bundan sonraki süreçte Türk Patent ve Marka Kurumu olarak ön aday olacağız ve uluslararası başvuruların yapılması konusunda çalışmalar yürüteceğiz. İlk aşamada 10 coğrafi işaret belirledik ve o coğrafi işaretlerden biri de Bingöl balı başvurusu. Bingöl balıyla ilgili Avrupa Birliği Komisyonuna başvurusunun yapılması için arkadaşlarımız dokümanları hazırladı. Bingöl Üniversitesi ile de paylaşacaklar. Çok kısa sürede bu başvuruyu yapacağız. Bu başvuru süreçleri çok uzun sürüyor ama biz dahil olarak süreci hızlandırıyor olacağız.” dedi.

Kongrede ayrıca "5. Bingöl Bal Yarışması"nda birinci seçilen Ferdi Çağatay'a da belge verildi.
Bingöl bal coğrafi işaret