Bireysel Sulama Desteği’nde başvuru süresi uzatıldı

06 March Wednesday, 2019
Tarım ve Orman Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Destekleri" kapsamında verdiği bireysel sulama sistemleri desteği için müracaatlar 31 Mart'a kadar yapılabilecek.
Bireysel Sulama Desteği’nde başvuru süresi uzatıldı

Bireysel sulama desteğinden yararlanmak isteyen üreticiler için yeni bir düzenleme yapıldı.

Düzenlemeye ilişkin ‘Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi’ hakkındaki tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tebliğin yayınlanmasıyla "Kırsal Kalkınma Destekleri" kapsamında verilen bireysel sulama sistemleri desteği için son müracaat tarihi 31 Mart'a kadar uzatıldı.

Bireysel sulama desteği ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanların üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, üreticilerin gelir düzeylerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda yetkililer suyu toprakla buluştururken en ekonomik, randımanı en yüksek ve tekniğine en uygun sulama sistemi seçilmesi gerektiği konusunda üreticileri uyarıyor.

Hibe kapsamında tarla içi damla sulama sistemi, yağmurlama sulama sistemi, mikro yağmurlama sulama sistemi, yüzey altı damla sulama sistemi gibi birçok sistem yer alıyor.

sulama destek başvuru tarım orman