Birlik olup zeytinyağı fabrikası kurdular

14 November Thursday, 2019
Tekirdağ'da 2 bin 400 ortaklı Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin üyeleri ‘birlikten kuvvet doğar’ sözünü yaşama geçirdiler. Başka fabrikalara zeytinlerin göndermek yerine fabrika kurdular.
Birlik olup zeytinyağı fabrikası kurdular Yaklaşık 2 bin 400 üyeli kooperatif, zeytinyağı fabrikası kurdu.

Tekirdağ'da Marmarabirlik'e bağlı Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin üyeleri, yağlık zeytinlerini işlenmesi amacıyla başka fabrikalara gönderip daha fazla ücret ödememek için 12 dönümlük alanda fabrika kurdu.

Şarköy ilçesindeki kooperatifin üyelerinden toplanan aidatlar ile yaklaşık 10 milyon liraya yapılan fabrikada alım, tartım, toplama, arıtma ve sıkma birimleri bulunuyor.

Fabrika ile üreticilerin sıkıntılarını gidereceklerini açıklayan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Dinç, teknşk detayları da paylaştı. Dinç, fabrikada günlük 80 ton kapasiteli iki, 120 ton kapasiteli bir sıkma makinesi bulunduğunu ifade etti.

Fabrika sayesinde üreticinin zeytin işleme sorununun ortadan kalktığını anlatan Dinç, "Fabrikada aynı zamanda 800 ton ara atık depolama alanı da bulunuyor. Tesisten çıkacak atıklar, atık işleme tesislerine gönderilerek bertaraf edilecek." dedi.

Fabrikada ilk zeytinlerin işlenmesi, Şarköy Kaymakamı Kemal Yıldız, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Sönmez, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hasan Doğan ve Mürefte Zeytin Kooperatifi Başkanı Kahraman Koçer'in katılımıyla yapıldı.
zeytin yağ fabrika Tekirdağ Marmara birlik