Birlikte ektiler birlikte hasat ettiler

27 August Thursday, 2020
Iğdır’da alternatif ürün olarak deneme ekimi yapılan patates Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün temin ettiği hasat makinası ile hasat edildi.
Birlikte ektiler birlikte hasat ettiler
Haber: Iğdır İl Enformasyon

Patateste makineli hasat kaliteli ürün getirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne ait patates ekim ve hasat makinesi Iğdırlı üreticilerin işini kolaylaştırdı, hızlı ve kaliteli bir hasat sağladı.

Geçtiğimiz aylarda İl Müdürü Özkan Yolcu’nun katılımıyla deneme ekimi yapılan patateslerin hasadına başlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hibe desteği ile çiftçilere dağıtılan tohumlardan yüksek rekolte alınması üreticileri sevindirdi.

Hasat makinesi ile yapılan hasatta da çiftçileri yalnız bırakmayan İl Müdürü Yolcu, “Çiftçimiz büyük emekler sarf ederek daha önce hiç ekmediği bir ürünü yetiştirerek yöremize örnek oldu. Alternatif ürün olarak yaygınlaşması için yine her şekilde çiftçilerimizin yanında olacağız. Bütün çiftçilerimize bereketli bol kazançlar diliyorum” dedi. 
Tarlasına deneme amaçlı patates eken Taner Güneş de, önümüzdeki yıllarda daha geniş alanlara ekim yapacağını, diğer çiftçilere de patates yetiştiriciliği yapmalarını tavsiye ettiğini dile getirdi.
Iğdır patates hasat deneme ekimi