Bitki koruma için koordineli çalışma

11 February Thursday, 2021
Siirt’te bitki koruma ürünü satan bayilere yönelik eğitim toplantısı düzenlendi. Amaç vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamak.
Bitki koruma için koordineli çalışma Haber: Siirt İl Enformasyon

Bilinçli ilaçlamayla güvenli tarım sağlıklı ürün.

Sağlıklı ve kalıntı olmayan tarım ürünlerinin üretilip tüketilmesini amaçlayan Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarım ilacı satan bayilere yönelik eğitim toplantısı düzenledi.

Tarım ve Orman Bakanlığının üzerinde titizlikle durduğu tarım ilaçları ve kalıntı konularında bayilerin bilgilendirildiği toplantıda Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkındaki Yönetmeliğin esasları anlatıldı.

Ülkemizde daha sağlıklı ve kalıntı olmayan ürünlerin tüketilmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkı sunmak amacıyla yılda iki kez yapılan bayi bilgilendirme toplantısına 13 bayi temsilcisi ile İl Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı M. Sabri Tan ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ercan Kaplan katıldı.

Tarım İlaçlarının fazla kullanılmasıyla ortaya çıkan sorunlar ve bu sorunların önüne geçmek için yapılacak çalışmalarla ilgili sunumları yapan Mühendis Sebahat Güneş ve Serdar Dündar; katılımcılara tarım ilaçlarının çevreye etkileri, tarım ilaçlarının zehirlilik sınıflandırılması, tarım ilaçlarının atık tipleri hakkında bilgi verdi. Siirt’te yapılan denetimlerde görülen eksiklikler ve bu eksikliklerin nasıl giderilmesi gerektiği de bayi temsilcilerine aktarıldı.

Bitki koruma ürünleri satan bayilere yönelik düzenlenen eğitim ve istişare toplantısı bayilerin görüşlerinin dinlenmesi ve soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.
siirt bitki koruma tarım ilacı eğitim tarım ve orman