Bitkisel ürünler için sigorta zamanı

05 November Tuesday, 2019
TARSİM, 2020 yılı üretim sezonu için, Bitkisel Ürün Sigortası ve İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası poliçelerinin, yetkili acenteler aracılığıyla düzenlenebileceğini duyurdu.
Bitkisel ürünler için sigorta zamanı Tarım Sigortaları Havuzu TARSİM yapılan açıklamada, 2020 yılı üretim sezonu için, Bitkisel Ürün Sigortası ve İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası poliçelerinin, yetkili acenteler aracılığıyla düzenlenebileceği bildirildi.

Açıklamada, tarımsal faaliyetlerin, yüksek düzeyde risk altında olduğunun altı çizilerek; son yıllarda dolu, fırtına ve sel-su baskını gibi meteorolojik afetlerle daha sık karşılaşıldığı ve etkilerinin daha yıkıcı olduğuna, dikkat çekildi.

Bitkisel Ürün Sigortasında poliçede yazılı primin yüzde 50'si, İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nda primin yüzde 60’ı, meyvelerde ise don teminatı priminin yüzde 67’si Devlet tarafından karşılanıyor.

Açıklamada ayrıca sigorta işlemleri de hatırlattırılarak “Üreticilerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı nezdindeki Çiftçi Kayıt Sistemi’ne mutlaka kayıt yaptırmalı ya da kayıtlarını güncellemelidir. Sonrasında, Bitkisel Ürün Sigortası ile İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortası ilk ve son poliçe kabul tarihlerini tarsim.gov.tr üzerinden takip ederek, yetkili acenteler aracılığıyla tarım sigortalarını kolaylıkla yaptırabilirler.” ifadelerine yer verildi.
 
tarım bitki sebze meyve sigorta