Bolu’da ‘Kırsal Kalkınma ve Hayvancılık Paneli’

14 February Friday, 2020
Bolu’nun Mengen ilçesinde ‘Kırsal Kalkınma ve Hayvancılık Paneli’ düzenlendi. Mengen Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda, Mengen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Mengen Belediye Başkanlığı ve Mengen Ziraat Odası desteği ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksekokulu seminer salonunda, 2. Kırsal Kalkınma ve Hayvancılık Paneli düzenlendi.
Bolu’da ‘Kırsal Kalkınma ve Hayvancılık Paneli’ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Selcen Salış’ın sunumuyla başlayan panelin açılış konuşmasını İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih Tatlı gerçekleştirdi.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hasan Taş’ın konuşmasının ardından, Prof. Dr. Orhan Çetin; “koyunlarda sürü yönetimi”, Prof.Dr. Hüseyin Erdem; “ineklerde gebelik” konusunda bilgiler verdi. Doç. Dr. M. Selçuk Alataş, Arş. Gör. Mustafa Çam ve Veteriner Hekim Serdar Güler tarafından da; “ineklerde beslenme, buzağı bakımı ve büyükbaş sürü sağlığı” konularında sunumlar yapıldı. Panelin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.
mengen bolu hayvancılık süt inek buzağı