Bolu’ya 10 milyonluk destek

05 February Wednesday, 2020
Bolu’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında üreticilerden Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderilen 20 adet projenin tamamı onaylandı.
Bolu’ya 10 milyonluk destek Çalışmalar, ilgili yatırım programına bağlı olarak Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ (Tebliğ No: 2019/30) çerçevesinde yürütülüyor.

Hibe desteğinden yaralanacak olan projelerin toplam hibeye esas tutarı 19 milyon 240 bin 605 TL. Bu destek kapsamında hibeye esas tutarın yüzde 50’ si hibe olarak verilecek olup hibe tutarı toplam 9 milyon 620 bin 303 TL olarak açıklandı.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, tüm yatırımlarda yatırımcıların hibeye esas toplam tutarın yarısını devletten alarak hem yatırımın amortisman süresini kısaltmış olacaklarına, hem de finansman konusunda devletten karşılıksız olarak işletmeleri için ihtiyaç duydukları meblağın yarısını almış olacaklarına dikkat çekti.

Projelerin Bolu’nun gelişmekte olan üretim altyapısına önemli katkı ve katma değer oluşturacağını vurgulayan Murat, projelerin tüm aşamalarında yatırımcıların yanında olacakları mesajını verdi. Murat, Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü, Bolu Valisi Ahmet Ümit başta olmak üzere tüm emeği geçenlere ve yatırımcılara teşekkür etti.