"Bozulmamış bozkır alanları Şanlıurfa'da"

18 July Wednesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, "Türkiye'nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi" projesi kapsamında, Şanlıurfa'da çalıştay düzenlendi.
Şanlıurfa’da düzenlenen çalıştayda "Türkiye'nin Bozkır Ekosistemlerinin Korunması ve Sürdürülebilir Yönetimi" projesi konuşuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, Küresel Çevre Fonu'nun (GEF) finansmanıyla, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından, yürütülen proje için inceleme merkezi olarak Şanlıurfa seçildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Türkiye'deki bozulmamış bozkır alanlarının Şanlıurfa'da bulunduğunu belirterek, bunun da önemli bir kaynak olduğunu belirtti.
İsrafil Erdoğan, Türkiye'deki bozkır alanlarının koruma altına alınacağını söyledi.
Projedeki inceleme merkezinin, Şanlıurfa olduğunu belirten Erdoğan, "Ülkemizde, günümüze ulaşan ve en bozulmamış bozkır alanları Şanlıurfa'da bulunmaktadır. Bu da bizim için önemli bir kaynak. Şanlıurfa'da Karacadağ bölgesinde, Tek Tek Dağları ve Kızılkuyu bölgesinde bozulmamış bozkırlarımız var." dedi.
Erdoğan, bakanlıklarının talebi üzerine projenin Şanlıurfa'da başlatıldığını, geçen yıl hayata geçirilen proje kapsamında, alanında uzman kişilerin Şanlıurfa'daki bozkır alanlarında inceleme yaptığını kaydetti.
Çalıştayda, bozkır alanlarında yaşayan insanlara projenin nasıl anlatılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
"Çalıştayda akademisyenler, alanda inceleme yapan uzmanlarımız ve bakanlığımızın hem orman hem de tarım ayağından uzmanlarımız da var. Yine bölgede yaşayan insanların bilgilerine başvurulması için muhtarlarımız da bulunuyor. Şu an alandaki çalışmalarımız da devam ediyor. Projemiz bir aşamaya geldi ama önümüzde daha 3 yıl var. Bu 3 yıl içinde bilgilendirme ve değerlendirme toplantılarımız devam edecek."
 
tarım ve orman bakanlığı Şanlıurfa bozkır Doğa Koruma ve Milli Parklar FAO