Bu elmanın adı: Ertuğrul Gazi

02 October Wednesday, 2019
Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki bir bahçede yapılan incelemede yeni bir elma çeşidi keşfedildi. Keşfedilen yeni elma çeşidine Ertuğrul Gazi ismi verilerek tescil işlemleri başlatıldı.
Bu elmanın adı: Ertuğrul Gazi Yeni keşfedilen elmaya Ertuğrul Gazi adı verilecek.

Geçen yıl Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki bir bahçede yapılan incelemede keşfedilen yeni elma türünün ismi hakkındaki tescil işlemleri sürüyor.

Arazi sahibi Abdullah Taşdelen "Söz konusu ağaç yaklaşık 15 yıldır bahçemizde. Biz bu ağacın bu kadar değerli olduğunu bilmiyorduk. Hocamız da geldi ve yerinde teşhisler yaptı. Ağacın değerini anlatınca biz de şaşırdık. Çevremizdekiler, arkadaşlarımız ve komşularımız ağaçtan gelip elma alıyorlar, çok beğeniyorlar. Ağacın kıymetini yeni görmüş olduk. Ülkemize de bir faydası olacaksa hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz " Elmanın yeme kalitesi, meyvenin sertliği, dış ve iç rengi gayet güzel. Yaklaşık elmamızın bir tanesi 200 gram civarında. Oldukça güzel sonuçlara ulaştık. Elma üzerinde tescil çalışmalarını sürdürüyoruz. Elmaya güzel bir isim de vermemiz gerekiyordu, biz de Türk büyüklerimizden 'Ertuğrul Gazi' ismini vererek tescil yapma aşamasındayız." ifadelerini kullandı.
 
Zonguldak elma Ertuğrul gazi yeni tür