Bursa ‘Çiftçi Pazarı’ müşterileriyle buluştu

12 October Tuesday, 2021
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Osmangazi Belediye Başkanlığı işbirliği kurulan çiftçi pazarı bir aydır müşterilerini ağırlıyor. Böylece en taze ürünler en uygun fiyatlarla tüketici ile buluşturuluyor.
Bursa ‘Çiftçi Pazarı’ müşterileriyle buluştu HABER: Bursa İl Enformasyon
KAMERA- FOTOĞRAF: Orhan KAĞITÇI

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Osmangazi Belediye Başkanlığı ortaklaşa kurduğu, üretici ile tüketici buluşturduğu çiftlik pazarı misafirlerini ağılamaya devam ediyor.

Pazarı denetleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, tüketicilerin taze ürünlere ulaştığını belirtti. “Çiftçi Pazarımız 2019 yılında uzun bir çalışmanın neticesinde oluşturuldu. Bursa Osmangazi Belediyesi ile 2019 yılında yaptığımız protokol çerçevesinde 2020 yılının Eylül ayından itibaren pazarımızı kurmaya başladık. Bu pazarın özelliği; sadece belgelendirdiğimiz, kimliklendirdiğimiz ve ürünlerini kontrol ettiğimiz çiftçilerimiz bu pazardan faydalanabiliyor. Esnaf ve pazarcıların olduğu bir Pazar değil. Burada çiftçilerimiz tarladan hasat ettikleri ürünlerini hiçbir aracı olmadan doğrudan bu pazarda satabilmekteler. Böylece piyasadaki ürün fiyatlarına olumlu katkı ve taze ürünlerin tüketici ile buluşması sağlanmaktadır.” dedi.

Çiftçi pazarında 17 ilçeden toplam 253 çiftçi ile 35 kooperatif ürünlerini satışa sunuyor.
bursa çiftçi Pazar