Bursa’da ayva fidanı dağıtıldı

26 February Wednesday, 2020
Bursa’nın Harmancık ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve üreticiler işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında ayva fidanı dağıtım töreni düzenlendi.
Bursa’da ayva fidanı dağıtıldı Haber:Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin Çalışkan
Fotoğraf : Orhan Kağıtçı
 
Bursa’nın Harmancık ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve üreticiler işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında ayva fidanı dağıtım töreni düzenlendi.
​Kırsal alanda üretimin geliştirilmesi, artırılması ve sosyo-ekonomik düzeyin yükseltilmesi ile ülke ekonomimize katkı sağlamak amacıyla; Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve HAGEL işbirliğinde imzalanan protokol ile Harmancık İlçesinde uygulanmak üzere ‘Ayva Üretimini Geliştirme Projesi’ hazırlandı.  Proje dâhilinde başvurusu onaylanmış 23 çiftçiye düzenlenen tören ile ayva fidanları dağıtıldı.
Harmancık Belediye bahçesinde gerçekleşen ayva fidanı dağıtım törenine, Harmancık  Kaymakamı Yasin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş  ile Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül katıldı. Törene, çiftçiler de yoğun ilgi gösterdi.
Ayva Üretimini Geliştirme Projesi hakkında bilgi veren Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, projeye çiftçiler tarafından gösterilen ilgi sebebiyle ayva fidanı sayısının arttırıldığını ifade ederek;
‘’Proje ilk etapta 100 dekar alanda 4000 adet fidan esasına göre hazırlanmış olmasına rağmen, çiftçilerimizden gelen yoğun başvuru dilekçeleri neticesinde 150 dekar alan 6000 adet fidan olarak güncellendi. Projemiz kapsamında giderlerin %70’i Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan HAGEL (Hayvancılığı Geliştirme Birliği), %30’unu ise çiftçilerimiz tarafından karşılanarak bu proje yürürlüğe konulmuş oldu..Dolayısıyla hem Büyükşehir Başkanımıza hem de emeği geçen tüm herkese, ve çiftçilerimize hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ilk defa burada kapsamlı bir üretim faaliyetini el birliği ile destekleyerek uygulamaya koyacağız. Proje 3 ila 20 dekar arasındaki alanlarda, 9 mahallede, 23 üretici ile uygulanacak olup, projenin uygulama süresi bir yıldır. Projenin takibi ve kontrollerini İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personelleri tarafından yaparak, buradan ekonomik bir gelir etmeyi sağlayacağız.
Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Aygül ayrıca proje kapsamında 5200 adet eşme ayvası, 800 adet ise ekmek ayvası çeşidi fidanlarının dağıtımının da gerçekleştirileceğini söyledi.
Tören fidanların temsili dağıtımının yapılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 
# bursa ayva tören dağıtım tarım orman