Bursa’da destek programları tanıtımı yapıldı

23 August Friday, 2019
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 13. etabı ile ilgili tanıtım toplantısı Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapıldı.
Bursa’da destek programları tanıtımı yapıldı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf : Orhan KAĞITÇI

 Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 2006 yılından bu yana uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 13. etabı ile ilgili tanıtım toplantısı Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapıldı.

Toplantıda 2018 yılına ait destek rakamlarına da yer verildi. Buna göre ülke genelinde 2018 yılı sonu itibariyle yaklaşık olarak 12 bin projeye 2,76 Milyar lira kaynak aktarıldı. Bursa da tamamlanan 146 proje ile 40,6 milyon lira hibe ödemesi aldı.

Toplantıda açıklama yapan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, bu yılki desteklere başvuru tarihinin 30 Eylül olduğunu belirtti.  Aygül ayrıca yeni yatırımlarda tüzel kişiler için hibeye esas tutar 2 buçuk milyon, gerçek kişiler için ise 1 milyon 250.bin lira olduğunu belirtti.

Aygün başvuruda bulunacak vatandaşların bakanlığın internet sitesinden gerekli şartları öğrenebileceklerini belirtti.

Hazırlanan projelerde küçük üreticilere yönelik olarak örtü altı üretim, meyve bahçelerinin don ve dolu zararına karşı korunmasına yönelik tesisler, ahır-ağıl araçları temini gibi makine takım alımları da hibelerden yararlanabilecek.
bursa hibe destek tanıtım