Bursa’da engeller tarımla aşılıyor

13 July Friday, 2018
Bursa’da 'Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz Projesi' kapsamında kurulan sera ürünlerinin tanıtımı yapıldı.
Bursa’da engeller tarımla aşılıyor

Haber:Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN

Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

'Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz Projesi' kapsamında kurulan sera ürünlerinin tanıtım kahvaltısı Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün katılımı ile gerçekleşti.

İmzalanan protokol sonrası hayata geçen bu proje ile Bursa’da engelli vatandaşlara tarım alanında uygulamalı mesleki eğitimi verilerek rehabilitasyonları amaçlanıyor.

Bursa Valisi İzzettin Küçük konuşmasında; “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak onlara destek sağlamak devletimizin en önemli görevlerinden bir tanesi. Onların kendi başlarına ayakta kalabilecekleri imkanları, şartları, destekleri verebilmek için Belediyemiz ve bizler çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Tarım alanında da özellikle onların becerilerini, kapasitelerini, kendi hayatlarını sürdürebilme imkan ve faaliyetleri geliştirmek için ortak bir proje yürütülmüştür. Bu proje ile engelli vatandaşlarımıza tarım ürünlerinin üretilmesi hususunda beceri, bilgi ve mesleki yeterlilik kazandırmak ana hedefimizdir” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, 'Konunun taraflarının Sayın Valimiz öncülüğünde bir araya gelmesi ile engelli vatandaşlarımız tarım ile birlikte olacağı bir ortam sağlanıyor. Tarım bu şehrin de, bu ülkenin de bir gerçeğidir. Büyükşehir belediyesi olarak böyle bir projeye destek vermekten dolayı son derece keyifliyiz” ifadesine yer verdi.

Kahvaltı sonrası engelli vatandaşların yetiştirdiği ürünlerin bulunduğu seralar gezilerek yerinde incelemeler yapıldı.

Tanıtım kahvaltısına; Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Halil Civelekoğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Müdürü Selahattin Külcü, Tarım A.Ş. Genel Müdür V. Fetullah Bingül, Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın katıldı.

bursa engel tarım tanıtım