Bursa’da III. Tarım Orman Şûrası’nın Değerlendirme Toplantısı

26 July Friday, 2019
Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan III. Tarım Orman Şûrası'nın değerlendirme toplantısı Bursa’da yapıldı.
Bursa’da III. Tarım Orman Şûrası’nın Değerlendirme Toplantısı Haber: Bursa İl Enformasyon 
Kamera :Bilgin ÇALIŞKAN
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesinde yol haritası oluşturmak üzere düzenlenecek olan III. Tarım Orman Şûrası'nın Ekim ayında gerçekleşmesi planlanıyor.

Şûra öncesinde belirlenecek yeni stratejilere katkı sağlamak amacıyla Bursa’da, Türk tarımının geleceğine ilişkin fikirlerin paylaşıldığı, tarım sektörüne yönelik görüş, öneri ve projelerin tartışıldığı, Bursa Tarımı ve Orman Sektörünü tüm yönleriyle ele alan bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen III. Tarım Orman Şûrası Değerlendirme Toplantısı’na akademisyenler, il genelindeki sektör paydaşları, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Sayın Abidin Ünsal, toprağımızın ve tarımımızın kıymetini bilmenin önemine vurgu yaptı.

Ankara'da gerçekleşecek olan ve tüm yönleriyle Türkiye'nin en geniş katılımlı sektör istişare platformu olması hedeflenen III. Tarım Orman Şûrası öncesinde Bursa'da sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla düzenlenen değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını ise İl Müdürümüz Hamit Aygül yaptı.

Aygül, ''Bildiğiniz gibi Bakanlığımız tarafından kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla Ekim ayı içerisinde III. Tarım Orman Şûrası gerçekleştirilecektir. Sektörümüzle ilgili bilgi ve görüşlerin paylaşılacağı, yeni kararların alınmasına yol açacak fikirlerin tartışılacağı ve öneri olarak Bakanlığa sunulacağı bu toplantıyı düzenlemekten son derece mutluluk duymaktayız. Burada tarım ve ormancılık sektörünün gelecek 15-20 yılına damga vuracak bir çalışmaya katkı sağlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Çok fazla konu başlığımız var. Tüm konularımız üzerine, paydaş kurumlarımızdan da aldığımız bilgi ve destekle, özenle çalışarak sizlere bir sunum hazırladık. Ama tabi ki sizin görüşleriniz bizler için çok önemli. Sizin fikirlerinizi almak istiyoruz. Lütfen, ister yazılı halde isterseniz de soru cevap şeklinde fikirlerinizi, önerilerinizi, tespit ettiğiniz güçlü ve zayıf yönleri bizlere bildirin. Bu toplantımızda İlimiz ve ülkemiz tarımıyla ilgili görüştüğümüz sektördeki mevcut durum, güçlü ve zayıf yönler, geleceğe yönelik hedef ve stratejileri toplantı sonunda yapacağımız çalışma ile rapor haline getirip Bakanlığımıza sunacağız.'' dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın Şûra için oluşturduğu; sektöre yön vermek adına öneri, talep ve görüşlerin iletilebileceği,  https://www.tarimormansurasi.gov.tr/  adresini de katılımcılara hatırlatan Aygül sözlerini, ''Bu çalışmamızda emeği olan Tarım ve Orman Bakanlığımızın tüm kurum ve kuruluşlarına, davetimize icabet ederek bizleri onurlandıran sizlere ve katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.'' şeklinde sonlandırdı. 
 
bursa iltarım şuratoplantısı